23 April 2017 3:49

Zhulali – Mësuesi i talentuar dhe politikani dinjitoz që rriti emrin e Shqipërisë në...

Safet Zhulalin, para se të na lidhnin punët si nismëtarë të demokracisë, unë e pata njohur në disa takime kualifikuese si mësues matematike. Kishim përshëndetur njëri-tjetrin në shëtitoren e Peshkopisë, pasi ai e dinte...

Mësuesi dhe përballja me frustacionet

Mësuesit janë të ndryshëm, disa janë më efektivë se të tjerët, disa kanë rendiment më të kufizuar. Kur themi të kufizuar kemi nënkuptuar edhe koefiçentin e inteligjencës dhe fuqinë për të ndërtuar ide të...

“Në qoftë se do të humbte Stambolli, Dibra do ta ndërtonte përsëri…”

Një ndihmesë të madhe në përhapjen dhe zhvillimin e punimeve inxhinierike dhanë mjeshtërit shqiptarë të ndërtimeve të shkollave popullore të krahinave të Dibrës, Gorë-Oparit dhe të Lunxhërisë. Me përvojën e fituar gjatë shekujve, mjeshtërit...

90 vjetori i Shkollës Shqipe të Gjoricës

Në Mars 1925, pra 90 vjet më parë, u hap për të parën herë Shkolla Fillore në Gjoricë të Sipërme me mësuesin Haxhi Adem Skënderi. Shkolla u ndërtua me mjete rrethanore dhe me punë...

Me vullnet, punë dhe dashuri çdo gjë mund të arrihet

Nga Edison Balla Student bulqizak në fakultetin politiko-juridik Universiteti Durrësit “Nuk vlen asgjë të dashurosh, nëse vajtimi i vendit tënd nuk prek zemrën tënde”!E nisa me një shprehje të tillë nga  Elyari sepsee tillë është Bulqiza për...

Gjeniu i minierave – Todo Manço, kryeinxhinieri i të gjitha kohërave

Kromi në Shqipëri nuk mund të kuptohet pa gjeniun e minierave, Todo Manço. Mbase dhe e ardhmja vështirë se mund të lindë një njeri të tillë legjendë dhe të paarritshëm, zemërbardhë, erudit dhe specialist...
- Advertisement -