18 August 2018 2:19

DIBRA NË PESË SHEKUJ, NË ÇDO 10 VJET NJË LUFTË

Pas një pune serioze studimore 30 vjeçare, autori i mirënjohur i dhjetra monografive, Moisi Murra botoi së fundi veprën e tij akademike “Dibra, nga Antikiteti në Monarki”. Në këtë vepër, të promovuar para pak...

“Dibra” e Moisi Murrës, një vepër akademike

Pak fjalë për librin “DIBRA nga Antikiteti në Monarki” të autorit dibran Moisi Murra   Prof. Bajram XHAFA* Jam shumë i gëzuar që ju shoh kështu të mbledhur vëllazërisht këtu në sallën e Muzeut Historik Kombëtar në...

FAKTE DHE NGJARJE HISTORIKE TË SHKRUARA ME DASHURI NJERËZORE

Nga HALIL RAMA Në harkun kohor të dy dekadave, poeti, publicisti dhe studiuesi i mirënjohur Sakip Cami, ka bërë një hop cilësor dhe produktiv, duke i dhuruar lexuesit 15 libra të botuar, vëllime me poezi,...

AQIF ADEMI PROMOVON LIBRIN “PËR DIBRËN E MADHE”

Më 28 tetor 2017, në sallën e Muzut Historik Kombëtar në Tiranë, u promovua libri i skenaristit, regjizorit dhe shkrimtarit dibran, Aqif Ademi “PËR DIBRËN E MADHE” (Kujtime , Mall , Shpresë…). Personalitete të...

“REFLEKSIONE ESTETIKE” TË HAJRI MANDRIT, NJË VLERË...

Nga Sakip Cami* Dr. HajriMandri, doktoruar në fushën e studimeve të letërsisë dhe të folklorit ka një bibliografi të pasur personale. Ai është poet, dramaturg, studiues dhe pedagog. Por objekt i këtij shkrimi janë pikërisht...

Routledge boton veprën e Gëzim Alpion

“Takimet e Civilizimeve: Nga Aleksandri i Madh tek Nënë Tereza”   Xhemail Peci* Londër, 14 Tetor 2017 Vepra e Dr Gëzim Alpion, sociolog në Universitetin e Birminghamit në Angli,‘Encounters with Civilizations:   From   Alexander the Great   to   Mother   Teresa’,  ...

Përtej kronikës së disa jetëve

•Shkrimtari dhe publicisti Halil Rama, në këtë libër na rreshton vlera të shumta të qytetarisë dibrane, të përkushtimit të brezave të saj. Të fushave të ndryshme të jetës. Libri është bazuar në një treshe...

PËRFAQËSIM DINJITOZ I FËMIJËVE TË BULQIZËS NË NJË FESTIVAL NDËRKOMBËTAR NË PARMA

Grupi artistik i fëmijëve të bashkisë Bulqizë ka marrë pjesë në aktivitetin “Festival Intranazionale Day Giovani” që u zhvillua nga data 24.06.2017 dhe zgjati deri me 08.07.2017 në Berceto, Parma, Itali. Ky Festival bazohet...

SHEMBULL I RI, I ATDHETARIZMIT E QENDRESËS SË PAEPUR TË...

Nga Prof.Murat Gecaj Më datën 25 korrik 2017, në qytetin e bukur të Strugës u përurua libri i ri, “Dhoma 334”, kushtuar deputetit shqiptar të Kuvendit të Maedonisë, Ziadin Sela. Ai ka autorë Juristen Saranda...

MARTIN CUKALLA

Qentë legena qentë: as të hanë, as të lehin! në gjumë trotuarëve gjithë ditën e lume i fshihen diellit, i fshihen… nata bekon në errësirë urinë e tyre. nëpër kazanë plehrash zëri u është bërë kuitje. egërsisht për ca kocka luftë e re. e përnatëshme lufta… Dështim a borxh?! flutur...
- Advertisement -