16 August 2018 2:29

Vëzhgim arkeologjik sipërfaqësor tek “Shkëmbi i Kullës së Skënderbeut”

Nga Sami CURRI Një eksperiencë shumë e bukur që për një ditë të ishim shoqërues të Prof. Dr. Adem Bunguri, i cili bëri një vëzhgim arkeologjik sipërfaqësor në vendin e quajtur “Shkëmbi i Kullës së...

TË MOS PËRDOREN CELULARËT! E (PA)MUNDUR?!

Dr.Besnik RAMA* Urdhri i znj. Lindita Nikolla, ministër i Arsimit, Sportit dhe Rinisë për mospërdorimin e celularëve nga mësuesit dhe nxënësit gjatë procesit mësimor, i nxjerrë kohët e fundit, edhe pse në ditët e pushimeve...

SIGMAINTERALBANIAN VIG SHA TË PAGUAJË DETYRIMIN KONTRAKTUAL

•    Është absurd qëndrimi i drejtuesve të SIGMAINTERALBANIAN VIG sha, për t’ju  shmangur shpërblimit, duke nxjerrë pretekse të cilat nuk kanë bazë ligjore.  Akt – marrëveshjet që kompanitë nënshkruajnë me subjektet minerare janë të...

RTL dhe Gazeta Bulqiza dënojnë dhunën ndaj Bledi Kasmit

Shoqata e Transmetuesve Radiotelevizive Kabllore e Valore të Shqipërise (RTL) dhe Redaksia e Gazetës Bulqiza dënojnë me forcë dhunën e policisë ndaj gazetarit të“Rilindja Demokratike“, Bledi Kasmi, gjatë protestës së opozitës, të shtunën e...

4000 të rinj dibranë, azilantë në Europë

Nga PUBLIK.Live Gjthkujt i duket normale që në Dibër nuk ka shpresë, nuk ka të ardhme dhe rinia dhe popullsia më vitale ikën në Tiranë, Durrës apo jashtë vendit. Nga 1990, Dibra ka qenë me 100,000...

Ligji për Strehimin social, përpjekje për të nështruar më të dobtit

Dhurata Çupi Kjo qeveri vijon të uzurpojë gjithçka që i del përpara në këtë vend, e veçanërisht në kurriz të të pamundurit. Miratimi i ligjit për Strehimin social vetëm nga socialistët në seancën e datës 3...

Kuksianë, dibranë, shkodranë ‘zaptojnë’ burgjet e Britanisë

Ambasadori i Britanisë së Madhe Duncan Norman, teksa foli për krimin e organizuar nga Shkodra, para disa ditësh, deklaroi se numri i të arrestuarve shqiptarë në burgjet e Anglisë është rritur ndjeshëm. Ambasadori shprehet se...

Punë ka, profesionistë jo! Politikat dritëshkurtra lënë spitalet pa specialistë

SAMI CURRI Për të bërë një eko në spitalin e Bulqizës duhet të zësh rradhë, të presësh ditën kur vijë mjeku nga Peshkopia ose duhet të udhëtosh vetë drejt Peshkopisë apo Tiranës. Shërbimi i ekografisë...

SHKOLLA E MESME E PËRGJITHESHME “ASLLAN KETA” PARA DY PËRVJETORËVE

AZIS KETA Shkolla e Mesme e Përgjithshme “Asllan Keta, Bulqizë ka kohë që po përgatitet për dy ngjarje të rëndësishme të jetëshkrimit të saj: Ditën e parë të shkollës shqipe në Bulqizë dhe 90 vjetorin...

Përmbyllen negociatat për kontratën e Rrugës së Arbërit

Tiranë, më 05/02/2018 - Në mjediset e Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë u krye firmosja e kontratës së koncesionit me objekt “Përmirësimi, ndërtimi, operimi dhe mirëmbajtja e Rrugës së Arbrit”. Në përfundim të procesit të...
- Advertisement -