16 August 2018 2:31

Një libër me panteonistë

Dr.Fejzulla Gjabri Nuk është hera e parë që Halil Rama na mbledh për promovime librash. Por sot jemi këtu për Panteonin e vlerave, që do të thotë në atë vend ku qëndrojnë vetëm ata që...

Një vështrim mbi historikun e arsimit në Okshtun të Dibrës

Prof. As. Nazmi Koçi (vijon nga nr. i kaluar) Në vitin 1904 u hap në Okshtun shkolla te Ara e Martinit. Hoxhë Muglica solli nga Stambolli 5000 abetare të gjuhës shqipe, jo në trasta , por...

Disa pyetje që dibranët duhet t’i bënin Ramës

Nga Sherefedin Shehu Me keqardhje pashë sot (11 Nëntor 2017) që disa dibranë e duartrokitën Ramën, vetëm pse në vend të fjalëve “rrugë! rrugë! rrugë!” ju shpjegoi se sa të rëndësishme janë rrugët. Të dashur Dibranë, Rama...

KUSH FSHIHET PAS FIRMES “TEODOR 2003?!”

Dr. Selman Meziu Fshehje e kobshme Tokës së mjerueme shqiptare po i thyhen brinjët nga të zotët e vet. Mafia shtetërore dhe ordinere po e bluan e shpërdoron natyrën duke i krijuar plagë të rënda të...

Një vështrim mbi historikun e arsimit në Okshtun të Dibrës

Prof. As. Nazmi Koçi Nuk ka asnjë dyshim që e gjithë treva e Dibrës është shquar ndër shekuj nga dëshira e zjarrtë për dije e arsim, ndërsa kultura popullore u ka paraprirë këtyre aspiratave, të...

Ligji i minoriteteve është antikombëtar

Njeriu me dinjitet e personalitet, me ndjesi e virtyte, masakrohet, vritet, pushkatohet, i merret shpirti, kur i mohohet identiteti, gjaku i tij, kombi i tij, toka e tij. Kështu jemi ndjerë ne papritmas me...

Problematikë serioze, mungesa e investimit në rrugët rurale

Dy vjet në krye të bashkisë Bulqizë janë për Melaim Damzin, një përvojë e pasur në fushën e menaxhimit dhe drejtimit të saj. Në këtë intervistë ekskluzive për “Gazeta BULQIZA”, kryebashkiaku Damzi evidenton arritjet,...

Kuvendi miraton Ligjin për pakicat kombëtare. Kristo Frashëri: Golloborda është tokë shqiptare

Kuvendi i Shqipërisë miratoi  në seancën maratonë të datës 13 tetor 2017 ligjin për pakicat kombëtare. Projektligji i shumë debatuar mori 102 vota pro, 10 kundër dhe 1 abstenim.  Pas miratimit të këtij Ligji...

Si përndiqej Eqerem Çabej

Astrit Jegeni* (Vijon nga numri i mëparshëm) Raport i dt. 24/XII/ 53 Dhënë nga bp. Dhelpëria Marë P.O. R. Savalani Personi që e mban veten dhe që konsiderohet edhe nga disa të tjerë më kopetenti në punët e...

RRUGA E ARBËRIT – “Gjoka Konstruksion” drejt finalizimit të kontratës

•    Njoftimi i Ministrisë nuk jep hollësi të mëtejshme, por thekson se për dhënien e një vendimi përfundimtar  “në përputhje me përcaktimet ligjore, brenda afatit ligjor 60 ditor, komisioni do të kryejë shqyrtimin e...

MË POPULLORET

- Advertisement -