21 June 2018 3:51

Historia e një Itifaku që ishte i destinuar të dështonte

Ky dokument i kohes na tregon ma së mirë mbi pasigurinë që kishin Dibranët në anarkinë e viteve 1943. Itifaku i Qershorit të vitit 1943 është tregues i pasigurisë dhe dëshirës për siguri në...

ZEMRA PULSON PËR DIBRËN E DIBRANËT

Mendime për librin “NË PANTEONIN E VLERAVE” të shkrimtarit e publicistit Halil Rama   Nga Ismet BALAJ Studjues, shkrimtar Publiçisti dhe shkrimtari i njohur Halil Rama, kryeredaktor i gazetave “Veterani” dhe “Bulqiza”, pas botimit të gjashtë vëllimeve...

VITI I KRENARISË TONË KOMBËTARE

Halil RAMA Çdo komb ka një Hero Kombëtar. Por rrallë i ndodh një vendi kaq të vogël si Shqipëria të ketë për të tillë, një figurë si Gjergj Kastrioti Skënderbeu. Jo thjesht se për 25...

BULQIZA Në VITIN E GJERGJ KASTRIOTIT SKëNDERBEUT

Nga Bashkim Lami* Në vitin 2018 kemi dy data shumë të rëndësishme historike për popullin shqiptar. Më 17 janar është 550 vjetori i vdekjes së heroit kombëtar Gjergj Kastrioti –Skëndërbeu, gjithashtu edhe më 10 qershor...

50 fakte nga jeta e Heroit Kombëtar, Skënderbeut

1. Gjergj Kastrioti Skënderbeu lindi në Dibër, më 6 maj të vitit 1405. Vdiq në qytetin e Lezhës, më 17 janar të vitit 1468. Ai jetoi 62 vjet, 9 muaj e 12 ditë. Skënderbeu...

Një vështrim mbi historikun e arsimit në Okshtun të Dibrës

Prof. As. Nazmi Koçi (vijon nga nr i kaluar) Okshtuni në optikën time pati disa kategori mësuesish. Një kategori mësuesish që unë po i konsideroj si ‘Elitë”, nuk punuan në Okshtun, por dhanë kontribut të veçantë...

Një libër me panteonistë

Dr.Fejzulla Gjabri Nuk është hera e parë që Halil Rama na mbledh për promovime librash. Por sot jemi këtu për Panteonin e vlerave, që do të thotë në atë vend ku qëndrojnë vetëm ata që...

Një vështrim mbi historikun e arsimit në Okshtun të Dibrës

Prof. As. Nazmi Koçi (vijon nga nr. i kaluar) Në vitin 1904 u hap në Okshtun shkolla te Ara e Martinit. Hoxhë Muglica solli nga Stambolli 5000 abetare të gjuhës shqipe, jo në trasta , por...

Disa pyetje që dibranët duhet t’i bënin Ramës

Nga Sherefedin Shehu Me keqardhje pashë sot (11 Nëntor 2017) që disa dibranë e duartrokitën Ramën, vetëm pse në vend të fjalëve “rrugë! rrugë! rrugë!” ju shpjegoi se sa të rëndësishme janë rrugët. Të dashur Dibranë, Rama...

KUSH FSHIHET PAS FIRMES “TEODOR 2003?!”

Dr. Selman Meziu Fshehje e kobshme Tokës së mjerueme shqiptare po i thyhen brinjët nga të zotët e vet. Mafia shtetërore dhe ordinere po e bluan e shpërdoron natyrën duke i krijuar plagë të rënda të...
- Advertisement -